|
2024-03-22 22:50:58, péntek
|
|
|
Sokan azt gondolják, hogy csak az állati eredetű táplálékok tudják ellátni a szervezetet létfontosságú aminosavakkal. Ez nem éppen így van, hiszen a zöldségek is képesek erre. Nem mellesleg tele vannak egészséges fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és mikrotápanyagokkal.
A nagy mennyiségű állati termékek fogyasztása nem javasolt, több ok miatt sem. Eltömítik az artériákat, vesebetegséget, gyomor- és bélrendszeri rákot okoznak. A növényi alapú táplálékok azonban nemcsak a magas koleszterinszintet csökkentik, hanem az egész testet védelmezik a különféle betegségekkel szemben. Mutatunk is néhány fehérjében bővelkedő zöldséget!
Az articsóka gazdag luteolinban, klorogénsavban, polifenolokban, amelyek mind-mind nagyon hasznosak a rák megelőzésében. Káliumot, foszfort és magnéziumot is tartalmaz, amelyek együttesen sokat tehetnek a szív egészségének fenntartásáért. Rostokban és flavonoidokban is gazdag, amelyek szintén rákellenes hatásokkal rendelkeznek. Az articsóka segít a felesleges koleszterint eltávolítani a szervezetből.
A gomba javítja az immunitást, erősíti az immunrendszert, és csökkenti a gyulladást. D-vitaminban, káliumban, foszforban és magnéziumban is gazdag.
A spenót tartalmazza a legtöbb vasat a leveles zöldségek közül. Antioxidáns és rákellenes hatásokkal rendelkezik. Klorofillt is tartalmaz, amely gyulladást csökkent. K-vitamin-tartalma erősíti a csontokat, A-vitamin is van benne, ami az immunrendszernek tesz nagyon jót. A zöld leveles zöldségek közül a spenót tartalmazza a legtöbb C-vitamint. Ez a vitamin nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem segíti a szövetek növekedését és helyreállítását, illetve a sebgyógyulási folyamatot is. A C-vitamin megtámogatja a vas felszívódását.
A kelkáposzta csökkenti a koleszterinszintet. K-vitaminnal is töltve van, amelyre a szervezetnek a csontok kalciumegyensúly fenntartásához van szüksége. Gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, és nagyon jó káliumforrás.
A spárga a következő tápanyagokat tartalmazza: A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, vas, réz. A zöldség csökkenti a túlzott vérzés és a csontritkulás kockázatait. Folátban is gazdag, amely segíti az idegrendszer és a bőr egészségének fenntartását. Glutationban is bővelkedik. Ez az antioxidáns aktiválja a szervezetben lévő egyéb vegyületeket és enzimeket. Antioxidánsai révén segíthet egyes betegségek megelőzésében, például ilyen a cukorbetegség, a szürkehályog, a fertőzések, neurológiai rendellenességek, mint amilyen az Alzheimer-kór.
A cékla is sok fehérjét tartalmaz. Levelei is ehetőek, hiszen ezek is tele vannak értékes tápanyagokkal.
A borsó rostot tartalmaz sokat, ami segíti a jóllakottságérzetet sokáig fenntartani. Sok antioxidánst, fitotápanyagot tartalmaz, amelyek erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. B1-vitaminban és folátban is bővelkedik.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: kalciumegyensúly, immunrendszernek, tulajdonságokkal, rendellenességek, helyreállítását, fitotápanyagot, immunrendszert, fenntartásához, polifenolokban, vesebetegséget, flavonoidokban, fenntartásáért, klorogénsavban, gyulladásgátló, sebgyógyulási, megelőzésében, cukorbetegség, betegségekkel, aminosavakkal, antioxidánsai, tápanyagokkal, felszívódását, létfontosságú, csontritkulás, bélrendszeri, káliumforrás, eltávolítani, koleszterint, glutationban, rendelkeznek, szervezetből, szervezetben, tápanyagokat, egészségének, szervezetnek, antioxidánst, állati eredetű, szervezetet létfontosságú, nagy mennyiségű, növényi alapú, egész testet, különféle betegségekkel, articsóka gazdag, szív egészségének, articsóka segít, felesleges koleszterint, gomba javítja, spenót tartalmazza, legtöbb vasat, leveles zöldségek, immunrendszernek tesz, zöld leveles,
|
|
|
|
állati eredetű, szervezetet létfontosságú, nagy mennyiségű, növényi alapú, egész testet, különféle betegségekkel, articsóka gazdag, szív egészségének, articsóka segít, felesleges koleszterint, gomba javítja, spenót tartalmazza, legtöbb vasat, leveles zöldségek, immunrendszernek tesz, zöld leveles, legtöbb C-vitamint, vitamin nemcsak, immunrendszert erősíti, szövetek növekedését, sebgyógyulási folyamatot, kelkáposzta csökkenti, csontok kalciumegyensúly, következő tápanyagokat, zöldség csökkenti, túlzott vérzés, csontritkulás kockázatait, antioxidáns aktiválja, szervezetben lévő, borsó rostot, kalciumegyensúly, immunrendszernek, tulajdonságokkal, rendellenességek, helyreállítását, fitotápanyagot, immunrendszert, fenntartásához, polifenolokban, vesebetegséget, flavonoidokban, fenntartásáért, klorogénsavban, gyulladásgátló, sebgyógyulási, megelőzésében, cukorbetegség, betegségekkel, aminosavakkal, antioxidánsai, tápanyagokkal, felszívódását, létfontosságú, csontritkulás, bélrendszeri, káliumforrás, eltávolítani, koleszterint, glutationban, rendelkeznek, szervezetből, szervezetben, tápanyagokat, egészségének, szervezetnek, antioxidánst, szürkehályog, idegrendszer, vitaminokkal, magnéziumban, megtámogatja, vegyületeket, fenntartását, luteolinban, antioxidáns, tartalmazza, rendelkezik, szervezetet, neurológiai, növekedését, fogyasztása, fenntartani, fehérjékkel, kelkáposzta, kockázatait, magnéziumot, rákellenes, betegségek, immunitást, bővelkedik, együttesen, fehérjében, táplálékok, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2587
- e Hét: 27478
- e Hónap: 58964
- e Év: 263665
|
|
|